سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بنا به درخواست تعدادی از دانش آموزان برای دریافت نرم افزارهای الکترونیک پیوندهای مربوط در این مطلب معرفی می گردد:

دانش آموزانی که تمایل به دانلود نرم افزار Edison  دارند، می توانند نسخه ی دموی آن را از وبلاگ میناب تکنیک دانلود کنند.(+ کلیک کنید)

محیط برنامه Edison 5

همچنین آخرین نسخه ی نرم افزار تعیین مقدار مقاومت رنگی را می توانید از سایت سازنده ی آن به صورت رایگان دریافت کنید. (+)

نرم افزار محاسبه مقدار مقاومت

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نرم افزار پیشرفته ی مولتی سیم برای ایجاد و شبیه سازی مدارهای کنترل و ... حجم 400MB (+)

نرم افزار Every Circuit از سری نرم افزار های شبیه سازی الکترونیک برای سیستم عامل اندروید (+)

و نرم افزار Microsoft Robotics Developer که شبیه ساز قسمت های مکانیکی ربات هاست. 444MB (+)


  

 سئوال یکی از دانش آموزان در مورد چگونگی عملکرد فیوزهای خودکار ، مسبب درج این مطلب شد. با تشکر از تمام دانش آموزان کنجکاو?á ÊÞÏíã ÔãÇ

از بـَدو ایجاد جریان الکتریکی، نیاز به وجود وسیله ی حفاظتی در برابر جریانهای خطا نیز به وجود آمد. فیوزها اگر چه به ظاهر پیچیدگی خاصی ندارند ولی کامل ترین و حساس ترین وسایل حفاظت از تجهیزات برقی هستند زیرا مصرف کننده های الکتریکی(مدارات) را درمقابل اتصال کوتاه یا جریان الکتریکی اضافی محافظت می کنند. فیوزها می بایست بگونه ای انتخاب شوند که در اثر اضافه بار یا اتصال کوتاه در کمترین زمان ممکن عمل کرده و مدار قسمت معیوب را قطع کنند. فیوزها همانند تمام قطع کننده ها در مدار به صورت سِری قرار می گیرند.
فیوزها با توجه به سیستمی که از آن محافظت می کنند به گونه های مختلفی تقسیم بندی می شوند:
فیوزهای ولتاژ پایین(LV Fuses): محافظت از تجهیزات الکتریکی با ولتاژ پایین نظیر کابلها ،الکترو موتورها ،مصارف روشنایی و خانگی
فیوزهای ولتاژ  متوسط(MV Fuses): محافظت از ترانسفور ماتور های توزیع ، بانکهای خازن ، الکترو موتورهای ولتاژ بالا
فیوزهای محافظت از نیمه رساناها(Semiconductor Protection  Fuses): محافظت از تجهیزات الکتریکی با عناصر نیمه رسانا  نظیر یو پی اس ها ، شارژرها و...

به صورت کلّی فیوزها را به دو گروه تندکار(فِرز) و کندکار(تنبل) تقسیم بندی می کنند:
تند کار: این فیوزها زمان قطع کمتری نسبت به فیوزهای کندکار داشته و به همین دلیل در مصارف روشنایی استفاده می شوند.
کند کار: این فیوزها با زمان قطع بیشتر برای راه اندازی موتورهای الکتریکی استفاده می شوند.

انواع فیوزها از نظر ساختار:
1-فیوزهای فشنگی  2-اتوماتیک(آلفا)  3-مینیاتوری  4- بکس   5-کاردی(تیغه ای)   6-شیشه ای یاکارتریج   7- فیوزهای فشار

در ساختار فیوزهای فشنگی یا ذوب شونده از یک سیم حرارتی که درمقابل افزایش جریان بیش ازحدمجاز، ذوب شده و ارتباط راقطع می کند؛ استفاده می شود. از آنجایی که عمل قطع جریان همراه جرقه می باشدجهت خفه(خاموش) و خنک کردن جرقه در داخل فشنگ از خاک نرم کوارتز همراه براده های سرامیک استفاده می شود.

فیوزهای مغناطیسی(خودکار):
در فیوزهای مغناطیسی به طور معمول دو عنصر مغناطیسی و حرارتی وجود دارد.عنصرِ مغناطیسیِ(رله مغناطیسی)این فیوزها اتصال کوتاه(افزایش آنی جریان) و عنصرِ حرارتیِ آن اضافه بار تدریجی(افزایش تدریجی جریان) را قطع می کند. دونوع معمول فیوزهای اتوماتیک عبارتنداز:
الف) فیوزآلفا  ؛  ب)کلیدفیوز مینیاتوری: این فیوز به صورت تک فاز و سه فاز ساخته می شود و دارای یک کلید قطع و وصل می باشد.

فیوز مینیاتوری تک فاز


این فیوز پرکاربردترین نوع فیوزها بوده و از سه قسمت رله مغناطیسی(رله جریان زیاد زمان سریع)، رله حرارتی یا بی متال(رله جریان زیاد تاخیری) و کلید تشکیل شده است .این مجموعه را کلید موتور نیز می نامند .این کلیدها در دو نوع L و G ساخته می شوند .نوع L در مصارف روشنایی بکار می رود و تندکار است و نوع G در راه اندازی وسایل موتوری مورد استفاده قرار می گیرد و کندکار است.


  
   مدیر وبلاگ
خبر مایه
آمار وبلاگ

بازدید امروز :17
بازدید دیروز :17
کل بازدید : 664339
کل یاداشته ها : 53


طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ